Niilas & Noah, barnfotografering i Kiruna

2020-10-18

Niilas & Noah, barnfotografering i Kiruna

Vinterdagar.

Krispig snö, snötyngda träd och isen som lagt sig några veckor tidigare, men som fortfarande knakar lite när man går på den. Fördelen med Kirunaungar är ju att dom är lite tuffare än genomsnittet, och att leka ute i -25 är inga problem så länge någon förälder kan konsten med lager på lager tekniken.

Det är något som mamman i detta hus, Lina, hanterar mer än väl. Även fast dessa kläder må se lite kalla ut, så var det inga problem att ranta runt på isen i -15 grader. Jag lovar er en fullständig guide från henne när jag får lite tid över, det är guld värt när kylan biter ordentlig i kinderna men man fortfarande vill ha dessa krispiga bilder. För det är ju faktiskt när det är som kallast som det allra finaste ljuset kommer fram.

Nåväl. Denna fotografering är ju några år gammal, men fortfarande en sådan som jag ofta kollar tillbaka på och gör mig fruktansvärt glad. Det var nog någonstans här som jag insåg att dom uppställda bilderna på barn som snällt kollar in i kameran inte var min grej.

Äventyr däremot (även fast jag absolut inte tycker om att vara utomhus vanligtvis), det var min grej. Kollar dom in i kameran någon gång ibland är jag nöjd, men det är absolut inget tvång när jag står bakom kameran. Jag vill gärna fånga dom gosiga röda kinderna i farten, fnisset och kramarna som bara kommer när man VILL ge kramar, inte när man blir mutad, tvingad och tillsagd. Ni vet, nästan som att jag inte ens är där.

Dessa gossar är ju vid det här laget mer än vana att stå framför kameran då jag och Lina blev som hon säger “bäztizar”. Så om det är några barn som är mediatränade så är det Noah och Niilas.

familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf
familjefotograf, fotograf, kiruna, porträttfotograf