Kimberley och Anders, Bröllop på Kebnekaise

2020-12-15

En perfect match

Jag tror att nästan alla i Kiruna någon gång har träffat på Kimberley. Det går inte att undkomma henne när hon väl är i närheten. Den sprudlande personligheten är ingenting som gömmer sig i ett hörn av ett rum. En karismatisk, härlig, inspirerande, virvelvind av kreativitet som är positiv och ödmjuk inför alla hon träffar. Och sedan har vi hennes livskamrat Anders. Lugnet själv, en mästerkock och ett helt perfekt komplement till Kimberley. Såklart att det ska vara dom två, inget annat har någonsin känts så självklart.

Jag förstod redan när Kimberley började prata om bröllop, att det här är inget som inte kommer bli extraordinärt. Det kommer på ett eller annat sätt bli spektakulärt, stordådigt och något helt annorlunda än hur vanliga bröllop brukar se ut. Och så blev det. Bröllop på toppen av Kebnekaise.

Midsommardagen

Den stora dagen. Den dagen. Strålande sol och Kiruna bjöd på strålande sol och en smekande värme, vilket inte alls är en självklarhet under midsommarhelgen. Det vet vi alla som bor här.

Till skillnad från vanliga bröllop fick vi sovmorgon. Min kompanjon och lillasyster Ida möttes upp och styrde kosan mot Camp Ripan. Den finaste platsen jag vet att fotografera förberedelser är på deras Aurora Spa. Ljuset, materialvalen som är från sten till trä och färgerna är något du inte hittar någon annanstans i Kiruna.

Det var jag, Ida, Kimberley, Anders och Elina från Djungelstugan som spenderade några timmar tillsammans på plats på Ripans spa. Vilket team.

Denna dag var även planen att vi skulle filma material för vår första bröllopsfilm. Jag och Ida alternerade och körde vartannat film och foto, man kan säga att det definitivt inte var dåligt material som vi kom ut med.

Trots att vi alla möttes upp kring 15:00 så skulle helikoptern från Nikkaluokta lyfta 22.15. Världens goaste par bjöd oss allihopa på en festpicknick från Ripan som vi tog med oss och åt på baksidan av Luossavaara. Helt och hållet fruktansvärt generöst. Det kan jag verkligen rekommendera er att göra, kika på utsikten och dricka champagne i kvällssolen.

Midnattssol på Kebnekaise

Det råkar ju vara så att midnattssolen är det absolut vackraste jag vet, och förstå min lycka då när Kallax Flyg gick med på att lyfta senare än dom annars gör. Allt var bäddat för magi, allt. Det är viktigt att ha i åtanke, att det är inte alla gånger som helikoptern kan lyfta överhuvudtaget. Det kan hända att man får stå standby eller ändra dag beroende på vad det är lovat för väder.

Denna dag var dock en dag som vi hade brutal tur. Det var varmt och näst intill disigt på toppen. Inte en skymt av ett moln på himlen. Och resten kan ni se i galleriet här nedanför.

Jag drömmer fortfarande om den här dagen. Om jag fick välja ett sorts bröllop att fota livet ut hade det varit såna här. Små, intima bröllop där man kan göra precis hur man vill. Ta den tid man behöver och verkligen njuta av dagen precis som den är. Bara ni två, med fantastisk mat med fokus på er två.

Just denna dag avslutade vi 03:30, på Circle K. Med varsin korv i magen styrde vi kosan hemåt, och detta var något som ingen av oss någonsin kommer glömma.