Herr och fru Tano, Bröllop i Umeå

2020-12-17

Kanske den varmaste dagen under HELA sommaren 2019

Under nästan hela min semester 2019 hade jag fryst. Vi åkte helt på allvar ner till södra delarna av Sverige och hade HÖGA förhoppningar om att uppleva ljuvlig värme på våran kalla hud. Det vi istället fick uppleva var bad i pool, och sedan direkt in i bilen som var uppvärmd med dieselvärmare. Det summerade sommaren 2019 ganska väl, kanske var det en balans från 2018’s rekordvarma år, men oavsett var semestern lite kall och rutten. Inte ett körsbär fick vi plocka från svärfars körsbärsträd. När det dock var dags för Towe och Anton att gifta sig i Umeå. Då tror jag att hela sommarens, kanske hela årets värme på samma dag. +35 grader stod termometern på och det var inte ett moln på himlen.

Tillsammans since forever

Jag och Towe är barndomsvänner. Vi gick i samma klass under grundskolan och det var även under den här tiden som hon hittade sin älskade Anton. Tänk om vi visste att 12 år? 13 år?, ja, jättemånga år senare skulle gifta sig. En rätt ogripbar tanke där när vi var 13/14 år gamla. Det vi iallafall kan konstatera är att det känns som att jag aldrig har levt i en värld då dessa inte varit som två pusselbitar som ständigt suttit ihop. Oavsett distansförhållanden, karriärer åt olika håll, flytt, plugg och allt som världen skulle kunna bjuda på för att pröva deras relation och tära dessa isär, så har dom stått stadiga tillsammans.

27:e juli 2019

Så. Dagen var här. Att Towes smink överhuvudtaget klarade av att sitta kvar i nyllet är för mig ett mysterium, men det är helt sant. Värmen på hotellrummet var något som jag knappt upplevt i en bastu, och jag ljuger inte när jag säger att efter förberedelserna fick jag gå och duscha en gång till. Jag var DRÄNKT i svett. Tänk er då prinsarna med skjorta och kavaj. Jag tackar ödmjukt men bestämt nej. Klänning är det bästa alternativet när det är riktigt riktigt varmt. MEN.

Towes två brudtärnor, barndomsvännen Hedda och syster Sanne gjorde sig i ordning tillsammans på hotellrummet och om det är något jag verkligen rekommenderar är det att göra sig i ordning tillsammans allihopa. Det är fint att komma i stämning tillsammans, dricka bubbel och peppa bruden.

Det enda som man kunde anmärka på hotellrummet U&ME var att golvet var gröna heltäckningsmattor. Vilket när solen studsar ner och sedan upp i ansiktena, ger en ljuvligt grön och en liten illamående look. Därför fick majoriteten av förberedelsebilderna tas inne på toaletten, som var helt vit. Ljuset var HELT fantastiskt.

Om jag tyckte att värmen var tryckande inne hos bruden så ska vi inte tala om vad som försiggick inne hos Anton och prinsarna. Inför deras förberedelsebilder gick alla runt barbröstade, för att sedan ta på sig skjortan för några bilder och sedan DIREKT av igen.

First look

Så var det dags för first look, vilket nog var mer känslosamt för alla andra än brudparet. Jag tror att vi alla kände som varit med en så lång stund, att det plötsligt blev på riktigt nu. Ett magiskt ögonblick, som first look nästan alltid är. Antons ögon tindrade BORTOM ALLT när han fick se Towe och fick ur sig ett blygsamt och överraskat WOW. Vi såg dock allihopa vad hans ögon sa. Han behövde inte säga så mycket mer än så.

Vigsel, gratulationer och porträtt

Vigseln var utomhus på Tegs bygdegård i gassande sol. Med livemusik och bara massa kärlek. En borgerlig vigsel, en alldeles lagom kort för de allra flesta som rent ut sagt höll på att tuppa av i värmen. En massa kramar senare så bar det av mot en park i centrala Umeå. För en som inte har varit i Umeå desto mer hade åkt hela dagen innan och letat platser som inte tar alltför lång tid att ta sig till. Kirunabon i mig blev MER än nöjd när jag hittade vad som i mina ögon såg ut som en botanisk jäkla trädgård, med träd som var femtioelva gånger så stora som de jag är van vid. Vi gjorde vårt bästa att hålla oss i skuggan, både för värmen och för ljusets skull. När Towes porträtt fotades rev Anton av sig ALLT på överkroppen, stackarn hade nog värmeslag. Skjorta och sedan en kavaj utanpå, jag är tveksam till att det var speciellt bekvämt. MEN fruktansvärt tjusigt.

Middag och fest

Jag har ju faktiskt varit på ganska många bröllop. I skrivande stund 120 stycken, oftast har jag kanske inte fotograferat hela bröllopen utan kanske lämnat någon gång efter brudskålen. Men det har blivit många bröllopsmiddagar som jag bevittnat.

ALL heder till toastmadames. Jag har nog aldrig varit på en så väl uppstyrd bröllopsmiddag. Det var en helt perfekt balans av tal från föräldrar, överraskningar, danser, spex, sånger och allt däremellan. Hela kvällen var uppbyggda i olika block med hockeytema eftersom jag nog ändå skulle säga att majoriteten i denna lada var hockeygalningar. Utanför fanns möjlighet till kubb, skottävling och diverse aktiviteter som var HELT perfekta när kvällen blev lite svalare.

Trubadur för kvällen var ingen mindre än Kiruna Kickers Johan Sandström, och trots värmen var gamla som unga uppe på dansgolvet hela natten, med brudparet i mitten, barfota. Ljuvligt och alldeles, alldeles underbart.