Wilma & Pontus, Bröllop i Nikkaluokta

2020-12-08

Trots att Kirunaluften är känd för att vara krispig och ren, är det ju faktiskt ingenting som kan jämföras med luften under hösten. En perfekt kombo mellan krispig luft och absolut sista höstvärmen fick vi den här dagen.

På Wilma och Pontus bröllopsdag. Som kanske egentligen skulle ha sett helt annorlunda ut än vad den gjorde den här dagen. Corona har ställt om hela världen detta år, och bröllop var definitivt inte ett undantag. Gränsen för sammankomster har varit 50 personer. Så i Nikkaluokta kapell fick endast 50 personer, inklusive präst och musikfolket, vara. Gästlistan fick därmed bantas ner för vigseln, inklusive jag som fotograf.

Huvudsaken var ju faktiskt att jag fick äran att föreviga dessa två, fnissiga och tokkära människorna på deras stora dag. Med Kebnemassivet i bakgrunden. En fantastisk dag med fantastiska färger på alla sätt.