FABIAN & JULIA, STUDENTBAL I KIRUNA 2017

Kring datumen för när det är studentbal, brukar också värmen göra sitt intåg i Kiruna. Förra året var inget undantag, detta var den första riktigt varma dagen. Studentbalen är ett av mina höjdpunkter som fotograf på året. Det är något alldeles extra att få fotografera nervösa, uppklädda, fixade studenter som alldeles strax ska få gå på röda mattan. Ett steg i riktningen mot vuxenlivet. Studentbal och sedan studenten. Det är en dag då man verkligen känner känslor vibrera i luften. Så mycket förväntningar. 

Här i norra Sverige har ju vi den ljuvliga midnattssolen under sommaren. Om jag fick välja, så hade jag bara fotat i det här mjuka, varma och bara helt fantastiska ljuset. Och den här fotograferingen, strax efter studentbalen och innan efterfesten, fångade vi solens fortfarande varma strålar klockan 23:00. För ni SER ju ljuset? Är inte detta ren magi så vet jag inte vad det är.

Rebecca Lundh