MICHAELA OCH FREDRIK, BRÖLLOP I KVIKKJOKKS KYRKA.

Michaela och Fredriks dag var kall. Väldigt kall. -25 stod termometern på när jag startade från Kiruna 07.30 för att åka 33 mil till Kvikkjokks kyrka. Dagen till ära hade jag med min alldeles eminenta assistent Towe. Vi hann se 8 (!!!) älgar på vägen och trots att det snöade så slapp vi snöröken som brukar komma som ett brev på posten på vintern.

Kyrkan är en gammal byggnad. Ni vet en sån kyrka där det inte ens finns rinnande vatten? Det fick jag erfara när jag trodde jag skulle dö av kissnödighet. Men som tur var fann vaktmästaren mig och lotsade mig till ett utedass. Livet som bröllopsfotograf är bra glammigt ibland. Hehe.

Trots att kyrkan är väldigt mörk utanpå var den allt annat än mörk inuti. Kanske den finaste kyrkan jag fått fota en vigsel i med handen på hjärtat.

Michaela och Fredrik sökte efter någon som kunde hantera vinterlandskap och allt som hörde till. Vem var då bättre lämpad för detta uppdrag? Jo - jag! Och OM vi fick fina bilder. Jag dör för landskapet därborta. Herregud så vackert. Snön dinglade ner som i en disneyfilm. Lätt, tyst och långsamt. Och kollar ni riktigt noga på porträtten så ser ni all snö som ligger där helt perfekt som att det hörde till bröllopet, planerat in i minsta detalj.


5 timmar hade vi tillsammans, jag, Towe, Michalea och Fredrik. Vi hade så ROLIGT. In och ut fort som attan ur bilen för att inte förfrysa. För jag lovar att det var kallt. Vi fick alltså uppleva älgar, en herrans massa kärlek, utedass, världens jävla godaste bröllopstårta och 66 mil bil tur och retur.

Rebecca Lundh