familycomesfirst.jpg
 
 

VÄLKOMMEN HIT!

Det här råkar vara den mest hjärtevärmande sidan på hela min hemsida. 
På den här sidan samlas kärlekspar, skrattande barn (och sura barn för den delen också), alldeles färska bebisar, skrattande 80-åringar och hundvalpar.
Jag gillar er allihopa. Oavsett vem ni älskar och hur ni ser ut.
Hos mig är alla välkomna.

 
 

FAMILY

life's greatest blessing, a group that dreams, laughs, plays and loves together
Those whom you can always count on, always present not only in the good times.
The most precious gift.
 

 
 

 

 

julmedburt.jpg
 

INNAN FOTOGRAFERINGEN:

HUR GÅR FOTOGRAFERINGEN TILL?

Om det är barn vi ska fotografera är det jättebra om ni försöker berätta för barnet/barnen att ni ska gå till en fotograf och vad vi ska göra. För att fotograferingen ska bli något roligt, behövs energi och då är det viktigt att se till att dom har sovit och ätit innan. Om det är små barn vi ska fota, ta med någon leksak som hen tycker om! Det är perfekt om fokus blir lite dåligt.

KLÄDER

Det är ingen fara om det är -15 grader utomhus! Jag har fotograferat massa barn utomhus och knepet är att ha massor av underställ och kanske en stickad tröja utanpå. Det har funkat jättebra och dom har inte fryst alls! Overaller är ju himla praktiskt, men kanske inte så kul att ha på bild.

Nederdelen brukar inte spela så stor roll vad ni har för färg, men på överkroppen är det jättebra om ni försöker färgmatcha och ha ljusare kläder. Försök att undvika svarta kläder, stormönstrat eller mycket kontraster. Om ni känner er lite osäkra så tveka inte att höra av er!

Jag får ofta höra att jag är väldigt duktig med barn. Så innan fotograferingen kommer jag busa och lära känna er och era små människor lite först. Är det väldigt små barn brukar jag prata lite innan jag börjar fotografera för att få dom avslappnade innan och visa att jag är en person dom kan lita på. 

Under fotograferingen kommer jag säga exakt hur ni ska stå och vad ni ska göra. Jag jobbar inte så mycket med uppställda bilder, och det gör ingenting för mig om inte alla kollar in i kameran! Jag vill att ni ska få vara med varandra och att det ska kännas naturligt! Under en fotografering brukar det vara så att man får ta en liten russinpaus eller liknande emellanåt, och det är helt okej! 

VÄDER OCH LJUS:

Jag är väldigt noggrann när jag väljer platser. Ljuset måste ligga rätt och beroende på vad för sorts fotografering och önskemål ni har - kommer jag fixa den bästa platsen till er! Det är ingen slump att ljuset är så fint på mina bilder, jag väljer med stor noggrannhet. Därför är såklart även vädret viktigt och näst intill avgörande. Lite mulet går bra, men skulle det regna, snöa eller vara jättemulet bokar vi om till en annan dag.